Ruime overwinning voor SVBO tegen Nieuw Buinen

SVBO heeft vanmiddag met ruime cijfers gewonnen van de nummer voorlaatst, Nieuw Buinen. Na een 1-1 ruststand liep SVBO na rust uit naar een 4-1 overwinning. Ronald Gerdes was de grote man met 3 goals, de andere SVBO treffer was van Jelmer Scholtens

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Tom Jeuring, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Jelmer Scholtens, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Ronald Gerdes en Twan Waidijk.

Op de bank Jeroen Walda, John Grummel, Daniek Camies en Robin Heijne.

Een wat rustig begin van de wedstrijd. Wel al 2 aanvallen van SVBO, maar de voorzetten waren twee keer niet goed. Na een minuut of 10 de eerste echte mogelijkheid. Een schot van Roy Jagt, maar die werd goed gepakt door doelman Knigge van Nieuw Buinen. Even later was het wel raak. Een mooie aanval over links van Ronald Gerdes, hij gaf voor en de bal kwam terecht bij Jelmer Scholtens die de bal laag in de hoek plaatste en SVBO zo op voorsprong zette. Daarna wederom een kans voor SVBO. Twan Waidijk werd de diepte ingestuurd na een bal van Hidding, alleen Waidijk wachtte eigenlijk te lang om tot een schot te komen. Uiteindelijk kwam de bal toch nog terecht bij Ronald Gerdes. Hij omspeelde zijn tegenspeler, maar alleen voor de keeper schoot hij voorlangs. En uit een hoekschop van Jagt was SVBO dichtbij een treffer. Aan de andere kant een goede aanval over de rechterkant van Nieuw Buinen, de bal werd laag voorgegeven. Davy Wessels kon er net niet meer bij en uiteindelijk plaatste Tieks van Nieuw Buinen de bal keurig in de verre hoek en zette de 1-1 weer op het scorebord. Daarna uit een hoekschop van Nieuw Buinen werd de bal voorlangs gekopt. SVBO nam het initiatief weer over, alleen voor rust werd niet meer gescoord.

Na rust een grimmige beginfase met een paar stevige duels. Wel een kans voor SVBO, maar van dichtbij kreeg Gerdes een kans, maar die trof de doelman op zijn weg. Toch bleef het lang bij 1-1. SVBO was wel de bovenliggende partij, maar kreeg de bal niet in de goal. Ondanks dat Wessels en Waidijk wel gevaarlijk waren. Net als Roy Jagt met een afstandsschot, maar die zag doelman Knigge wederom goed redden. Tot een kwartier voor tijd. Een aanval over rechts. De voorzet kwam bij Gerdes terecht. Hij schoot en wist via de doelman te scoren en SVBO op een 2-1 voorsprong. Eigenlijk was het hierna echt gedaan met Nieuw Buinen. SVBO is lang niet in de problemen geweest, maar wist nog net te scoren. Na de 2-1 was het al heel snel ook in de score definitief beslist. Na een mooie steekbal van Dylan Wessels op Twan Waidijk. Waidijk legde breed en Gerdes kon in het lege doel scoren. 3-1 voor SVBO. Daarna een afstandsschot, gedragen door de wind, maar Lennon Ebeltjes wist de bal te redden. Ook een snel genomen vrije bal, die over Ebeltjes werd gestift, werd door de SVBO aanvoerder uit het doel gehaald. Een kleine 5 minuten voor tijd was Nieuw Buinen dichtbij een treffer. Het schot van dichtbij ging onderkant lat, waarschijnlijk over de lijn, maar niet gezien door de scheidsrechter. Hier ontsnapte SVBO even. In een aanval van SVBO was het Gerdes die diep werd gestuurd door een mooie steekbal van Dylan Wessels, en Ronald Gerdes maakte zijn 3e treffer van de dag en zette de 4-1 op het scorebord. Hierna was Jagt nog dichtbij, maar wederom een hard schot werd goed gepakt door de Nieuw Buinen doelman.

Het bleef dus ook bij 4-1 voor SVBO. Lang was SVBO beter, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Na de 1-0 had de 2e al moeten vallen. Na de gelijkmaker was SVBO ook nog wel de betere, maar duurde het lang voor de goal viel. Na de 2-1 van Gerdes was het eigenlijk al wel gedaan met Nieuw Buinen. Dat het dan nog 4-1 wordt is voor SVBO fijn, want de laatste weken gaat het allemaal nog niet zo heel goed met SVBO. Volgende week speelt SVBO wederom thuis. Dan komt GAVC op bezoek. Daar heeft SVBO sportief gezien nog iets tegen goed te maken. Die wedstrijd in Barger Oosterveld begint om 14.00 uur.