SVBO – GAVC: 5-0

SVBO heeft de wedstrijd vanmiddag thuis tegen GAVC met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Marc Hegeman, waarin vandaag 3 spelers debuteerden, won met 5-0. Daarmee doet het goede zaken in de 3e periode. En revancheert SVBO zich van een slechte wedstrijd enkele weken terug in Grou, bij GAVC.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Dylan Wessels, Daniek Camies (debuterende A junior), Twan Waidijk, Ronald Gerdes, Max Heijnen en Robin Heijne. Op de bank Rik Tuinman, Max Vestering, A junior Nick Duursma en B junior Niels Wessels.

Onder prachtige weersomstandigheden maakten beide ploegen er een leuke wedstrijd van. SVBO begon wat sterker en kreeg de eerste mogelijkheid via Ronald Gerdes, na een voorzet van rechts schoot hij net voorlangs. Ook een schot van Robin Heijne, wat niet al te hard leek, werd nog met moeite naast getikt door de GAVC doelman. Weer een kans voor SVBO. Nu uit een aanval over links. De inzet van Dylan Wessels werd nog geblokt, maar de bal kwam voor de voeten van A junior en debutant Daniek Camies en die kon rustig binnen tikken. 1-0 voor SVBO na ongeveer 20 minuten. Daarna werd GAVC wat wakker en werd het gevaarlijk met een afstandsschot, maar Ebeltjes tikte deze bal over. Ook een kopbal van dichtbij werd door Ebeltjes uit de goal gehouden en door Kuper verwerkt. SVBO werd weer gevaarlijk via Heijne, maar die zag zijn inzet naast getikt worden. Uit dezelfde hoekschop kopte Robin Heijne keihard binnen en zette SVBO zo op een 2-0 voorsprong. Even daarna een kans over de rechterkant van GAVC, alleen op Ebeltjes af. De SVBO doelman kwam als winnaar uit dit duel en pakte het lage schot. SVBO bleef daarna de aanval zoeken, maar via Gerdes trof het helaas nog geen doel. Het laatste wapenfeit was van GAVC. Een afstandsschot ging naast/over.

Na rust gebeurde er in het begin nog niet veel. SVBO stond achterin goed en gaf weinig weg. Ook GAVC gaf in het begin weinig weg. Na ongeveer 10 minuten/kwartier viel een andere A junior in. Nick Duursma maakte ook zijn debuut. Duursma werd gelijk gevaarlijk met zijn snelheid. Hij kwam er langs over rechts, gaf voor, maar die werd nog uitverdedigd. Na een goede actie van Ronald Gerdes over de linkerkant, gaf Gerdes voor en bij de tweede paal wist ook Nick Duursma als debutant te scoren en kon binnen tikken. 3-0 voor SVBO. Niet veel later werd het ook al 4-0 voor SVBO. Gerdes omspeelde de doelman en kon binnen tikken. Nu kwam er wederom een debutant in het veld. B Junior Niels Wessels kan zich voegen aan het lijstje van jonge debutanten in SVBO 1. Als debutant scoorde hij niet, maar maakte even later wel een goede loopactie, waardoor Gerdes de ruimte kreeg om uit te halen en te scoren. Dat begon bij een aanval van GAVC over hun linkerkant. Een schot die onderweg nog werd aangeraakt, maar Lennon Ebeltjes tikte naast. Uit de hoekschop kwam een snelle counter van SVBO. Ebeltjes ving de bal en gaf mee op Scholtens. Die speelde Duursma weer aan. Duursma gaf de bal op Gerdes die aan kon nemen en knap raak schoot in de verre hoek. 5-0 voor SVBO. Daarna had SVBO nog wel meer kunnen maken. Ook nog één tegen krijgen. De bal ging over Ebeltjes, maar Kuper ruimde op. En GAVC hielp nog een aardige mogelijkheid knap om zeep door naast te schieten. Uit een voorzet van Duursma kopte Niels Wessels over. Dezelfde Duursma kreeg vanuit een voorzet vanaf links nog een kans, maar zijn schot belandde helaas aan de verkeerde kant van de paal. In het zijnet. De laatste paar minuten kwam er wat frustratie bij GAVC, wat leidde tot twee best wel stevige en onnodige overtredingen. Dat was het enige smetje op deze sportieve wedstrijd.

Na 90 minuten was het ook al snel klaar. 3 punten voor SVBO. Maar misschien nog wel leuker de drietal debutanten die vandaag mochten spelen en het goed deden! Volgende week gaat SVBO op bezoek bij Noordster in Oude Pekela. Noordster won van Nieuw Buinen en droeg de rode lantaarn dus over aan de Buunermondjes. Die wedstrijd in Oude Pekela begint om 14.00 uur.

Hosting is gesponserd door Spothost