SVBO verliest terecht bij Noordster

SVBO heeft de uitwedstrijd bij Noordster verloren. De nederlaag was terecht. Noordster vecht tegen degradatie, zowel rechtstreeks, maar kan zich nu ook nog rechtstreeks handhaven. SVBO zelf had en heeft nog wel een kleine kans op een eventuele plek in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, maar dan had er wel gewonnen moeten worden. Dan kun je nog 4e worden en hopen op een periodetitel van de kampioen over te nemen. Of je doet nog mee voor een plek om de 3e periode. Alleen Noordster streed vandaag voor iedere meter en won uiteindelijk verdiend.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Daniek Camies, Roy Jagt, Dylan Wessels, Davy Wessels, Ronald Gerdes en Twan Waidijk.

Op de bank zaten Max Heijnen en de verder foutloze Tom Jeuring, Jeroen Walda, Nick Duursma en Glenn Tromp.

Na de eerdere 8-0 overwinning van SVBO op Noordster had de thuisploeg dus wat goed te maken. Toen was SVBO overduidelijk beter en kwam Noordster er niet aan te pas. Dat moest vandaag in ieder geval niet gebeuren voor de ploeg uit Olde Pekela. Noordster kreeg ook de eerste schietkans, maar die ging over. Aan de andere kant ging het eerste schot van SVBO ook over. Daniek Camies schoot met zijn rechterbeen, maar dus iets te hoog. Na een klutssituatie kreeg SVBO de bal niet weg en hieruit ontstond een grote kans voor de thuisploeg, maar die werd hoog over geschoten. Ronald Gerdes schoot ook vanuit de tweede lijn, maar ook over. Roy Jagt kreeg de bal wel tussen de palen, maar de doelman van Noordster keerde de bal met wat moeite. Lennon Ebeltjes moest ook handelend optreden, in een één op één situatie was Ebeltjes de winnaar van dit duel. Nick Hidding greep ook een keer goed in, nadat de spits was ontsnapt aan buitenspel en alleen op Ebeltjes af leek te gaan, wist Hidding met een goede sliding een grote kans onschadelijk te maken. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Na balverlies op ongeveer 25 meter van de goal ging het snel. Een steekbal en Koetje kwam alleen voor Ebeltjes en passeerde de SVBO doelman in de verre hoek. 1-0. Het had voor rust ook nog wel 2-0 kunnen worden, maar Ebeltjes redde nog een keer en een volley belandde in het zijnet. SVBO zelf was niet echt in goede doen vandaag.

Na rust was de eerste kans ook weer voor Noordster. Uit een vrije trap van Dun haalde Ebeltjes de bal fraai uit de bovenhoek. Maar een 10 minuten later was het al wel raak. Een aanval over de linkerkant van Noordster. De bal werd breed gelegd en vanaf de 16 meter verdween de bal achter Ebeltjes in het net. 2-0. SVBO kreeg de grootste kans via de ingevallen Max Heijnen, maar zijn schot ging net voorlangs. Verder kopte SVBO een aantal keer de bal wel op doel, maar die kopballen mistten kracht. SVBO was wel gevaarlijk met de voorzetten, maar niemand kon echt uithalen richting goal. Noordster was in de counter ook nog enkele keren dichtbij de 3-0, maar Ebeltjes en onkunde lagen voor Noordster een goal in de weg. SVBO had nog wel een paar uur kunnen voetballen, maar dan was vandaag het doelpunt ook niet gevallen.

Volgende week kan SVBO zich sportief revancheren. Dan speelt het thuis tegen Bergum. Op kunstgras, misschien ligt SVBO dat op dit moment wel stukken beter. SVBO speelt nog 5 wedstrijden. Thuis tegen Bergum, Gomos en Emmen. En nog uit naar GRC Groningen en Heerenveen.