SVBO wint laatste ontmoeting tegen Bergum

SVBO heeft vanmiddag de laatste wedstrijd tegen VV Bergum gewonnen. Bergum gaat fuseren en gaat naar het zaterdagvoetbal. Waar Bergum al een fijne tegenstander is voor SVBO, want veelal worden er punten gepakt tegen de Friezen, gebeurde dat vandaag na een 0-1 achterstand ook. Al ging dat best met wat moeite. Over de hele wedstrijd gezien kon het alle kanten op. Misschien dat de gelukkige heeft gewonnen, maar daar maalt niemand om bij SVBO. 3 punten erbij en aansluiting met plek 4 blijft er nog steeds.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Dylan Wessels, Davy Wessels, Roy Jagt, Max Heijnen, Ronald Gerdes en Twan Waidijk.

Op de bank de foutloze Jeroen Walda, Daniek Camies en de invallers Nick Duursma en Tom Jeuring.

Ook zonder Jonny Koops begon SVBO niet slecht aan de wedstrijd. Had meer balbezit, maar het tempo lag misschien iets te laag. Voor beide ploegen staat er nog wat weinig op het spel en kon men genieten van een aardige lente zonnetje. De eerste kans was voor SVBO. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Dylan Wessels, maar die trof de paal. Ook een kopbal van SVBO mistte wat kracht. Aan de andere kant een schot van ongeveer 16 meter, laag over de grond, maar Ebeltjes wist te redden. Er gebeurde voor rust niet heel veel. Maar plotseling lag de bal er in voor Bergum. Een lage voorzet vanaf de rechterkant van Bergum werd van dichtbij verlengd en ging onder Ebeltjes door. 0-1 voor Bergum. SVBO weer op zoek naar de gelijkmaker en dreiging kwam van Gerdes, hij ging naar binnen, maar zijn schot trof geen doel. Vlak voor rust werd het toch nog gelijk. Een goede voorzet van Ronald Gerdes werd bij de tweede paal binnen getikt door Dylan Wessels. 1-1 en dat was ook de ruststand.

Na rust begon SVBO beter. Kreeg het gelijk al een mooie kans via Twan Waidijk, maar die kreeg de bal er van dichtbij niet in en stuitte op de doelman van Bergum. De eerste 20 minuten na rust waren voor SVBO, al gebeurde hier nog niet echt veel in. Een goede voorzet van Jagt werd door Ronald Gerdes net over gekopt. Toch kwam SVBO op voorsprong, al was het ietwat gelukkig. De lage voorzet van Max Heijnen, die simpel 2 man uitspeelde, werd in eigen doel gewerkt door De Boer van Bergum. Daarna, de laatste 20 minuten waren nog het leukst, waarin veel gebeurde. SVBO had de 3-1 kunnen maken, Bergum de 2-2. Als eerst een schot van Jagt, maar die ging net over. En Davy Wessels was ook dichtbij een goal, maar had geen geluk in de afwerking. Aan de andere kant een schot vanaf de linkerkant van Bergum, Tran ging naar binnen, maar Ebeltjes redde goed en tikte de bal naast. De grootste kans op de gelijkmaker kwam toch voor de spits van Bergum, helemaal vrij, op een paar meter van het SVBO doel kopte hij naast. SVBO kreeg de 3e treffer er ook niet in. Ook de goed ingevallen Tom Jeuring was dichtbij een goal. Een afgeslagen corner nam hij aan en schoot op doel, maar doelman Van de Velde van Bergum haalde de bal uit de bovenhoek. Nick Duursma speelde zijn man uit, maar zijn schot met links werd geblokt. Een scrimmage voor het SVBO doel, waaruit een schot werd geblokt en de afvallende bal ook nog eens over werd geschoten. Stefan Kuper was dichtbij uit een hoekschop, maar zijn schot ging over. Dylan Wessels schoot nog voor SVBO, maar zijn schot werd uit de hoek gepakt door de Bergum keeper. En Ebeltjes wist ook nog een bal te keren in de slotfase. Ook de doelman van Bergum ging nog mee met een hoekschop en een vrije bal, maar ook dat leverde niks op. Na 90 minuten en een stuk of 5/6 minuten blessuretijd was het dan eindelijk afgelopen.

3 punten voor SVBO. Zoals gezegd, een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin SVBO wat gelukkig op voorsprong kwam na rust. Daarna verzuimde Bergum op gelijke hoogte te komen en verzuimde SVBO om de beslissende 3e treffer te maken. Het had dus alle kanten op gekund. SVBO blijft zo nog in het spoor van de 4e plek, wat je misschien nog een nacompetitie op kan leveren. Volgende week is dan een belangrijke wedstrijd. Dan komt Gomos op bezoek en die ploeg staat nu 4e, met 3 punten meer, maar ook een wedstrijd minder dan SVBO.