SVBO eindigt het seizoen 5e

SVBO is het seizoen geeindigd als nummer 5. Net als vorig seizoen, al was dat toen een hele opluchting. Dit jaar ging het best goed, maar was SVBO na de winterstop te wisselvallig om ook echt bij een hogere plek uit te komen. Ondanks alles, mogen de mannen van SVBO best tevreden zijn over het grote aantal wedstrijden waarin het best goed voetbal heeft laten zien. En waarin er ook nog eens flink werd gestreden. De laatste wedstrijd bij VV Heerenveen deed er voor SVBO in ieder geval niet meer toe, want er kon niks meer gehaald worden. Een aardige wedstrijd eindigde in 1-1. Het doelpunt kwam van John Grummel.

SVBO begon met de volgende spelers

Lennon Ebeltjes, Max Vesterig, Twan Waidijk, Rene Wolbers, Nick Hidding, Roy Jagt, Dylan Wessels, Max Heijnen, Ronald Gerdes, Quinten Brands en John Grummel.

Op de bank Stefan Kuper, Nick Duursma en Stan Wolbers.

Heerenveen had nog een heel klein kansje op de nacompetitie, maar dan moest het heel raar lopen. Zelf geloofden ze er niet echt in. De wedstrijd werd gespeeld op een triest bijveld. SVBO deed het ondanks alles toch niet aardig en werd gevaarlijk uit een voorzet  van John Grummel, maar Brands kopte net naast. Even later schoot Grummel van een meter of 16, maar zag de doelman van Heerenveen goed redden. Ook een schot van Gerdes trof geen doel. Aan de andere kant moest Lennon Ebeltjes 1x handelend optreden. Dat deed hij goed en hield de bal uit zijn doel. SVBO was het meest dreigende van de 2 ploegen, maar kansen, of mogelijkheden op kansen, werden niet benut of goed uitgespeeld. Vlak voor rust kwam SVBO nog even goed weg. Een schot van Heerenveen wat van richting veranderd werd, ging net langs de paal. Bij SVBO mistten Heijnen en Grummel nog. Het bleef voor rust bij 0-0.

Na rust deden beide ploegen het niet heel verkeerd, maar wel op een rustig tempootje. SVBO kwam, nadat de eerste kans nog werd gemist, uiteindelijk wel op voorsprong. Een voorzet van Max Vestering, werd doorgekopt door Roy Jagt, John Grummel stond helemaal vrij en beloonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt. 1-0 voor SVBO. Daarna kon SVBO al snel afstand nemen, maar Gerdes had geen geluk in de afwerking. Net als de ingevallen Stefan Kuper, superspits als het moet, maar hij trof met links geen doel. Ook Nick Duursma trof geen doel. John Grummel mistte ook. Aan de andere kant werd Heerenveen enkele keren gevaarlijk. Ebeltjes redde een keer op een kopbal. En een andere poging uit een hoekschop van Heerenveen ging in het zijnet. Waar SVBO daarna nog twee mogelijkheden kreeg, waarbij je een 3 tegen 2 en 2 tegen 1 situatie niet goed uitspeelde, viel de treffer aan de andere kant. Uit een voorzet werd de bal bij de eerste paal langs Ebeltjes gekopt en zo stond het opeens gelijk. Daarna gbeurde er niet heel veel meer. Het was nog ongeveer een kleine 10 minuten te spelen.

Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. SVBO eindigt dus 5e en mag het volgend seizoen weer opnieuw gaan proberen in de Eerste Klasse F.