Orgon Toernooi SVBO kent een nieuwe winnaar!

Dit jaar alweer voor de 7e keer werd het Orgon Toernooi georganiseerd bij SVBO. 8 teams strijden dan om de trofee. Dit jaar kende het toernooi een nieuwe winnaar. Namelijk VV Valthermond. Die in de finale te sterk was voor VV Gieten, van oud-SVBO trainer Rolf Veneboer. Het organiserende SVBO werd 3e, na een 1-0 winst tegen Weerdinge.

De 8 ploegen werden in 2 poules verdeeld. Poule A bestond uit SVBO, Dalen, Valthermond en VV Titan. Poule B bestond uit VV Gieten, KSC, Weerdinge en DVC’59.

In poule A werd vrijdagavond gevoetbald tussen SVBO en VV Dalen. In het begin ging het nog wel aardig tegen elkaar op, maar na de 1-0 liep SVBO vrij snel uit naar een toch wel eenvoudige 5-0 overwinning. Op het andere veld werd gestreden tussen Valthermond en Titan. Het verschil tussen de 2e klasser en de 4e klasser die nog niet helemaal compleet was, was vandaag te groot. Valthermond won met 9-0.

Poule B voetbalde ook vrijdagavond. Op het hoofdveld nam KSC het op tegen DVC’59. Het werd een leuke en spannende wedstrijd, waarin KSC na 2x 30 minuten aan het langste eind trok. De ploeg uit Schoonoord won met 2-1 van DVC’59. Op het andere veld stonden Weerdinge en Gieten tegenover elkaar. Gieten won deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1 en nam dus de koppositie in.

Zondag werd er verder gevoetbald. Poule A: De openingswedstrijden waren SVBO – Valthermond en Dalen – Titan. Titan al iets meer compleet dan vrijdag bood aardig weerstand tegen Dalen. Ondanks dat won Dalen deze spannende wedstrijd toch nog nipt met 2-1. Op het hoofdveld was het, ook al doet de stand dat niet vermoeden, iets minder spannend. SVBO was eigenlijk continu aan de bal, bleef sterker dan Valthermond, maar vergat dit uit te drukken in doelpunten. Een strafschop bracht SVBO op voorsprong, maar een foutje vlak voor tijd werd afgestraft. Hieruit kwam ook een strafschop voor Valthermond en misschien ook wel de eerste echte kans. Ook deze strafschop werd benut. 1-1 en dat was ook de eindstand.

Toen troffen de ploegen uit poule B elkaar weer. Gieten nam het op tegen KSC, dat 1 klasse lager speelde. Dat bleek ook wel in de wedstrijd en in de eindstand. Het werd een 3-0 overwinning voor de rood-witten uit Gieten. Ook het in de 3e klasse uitkomende Weerdinge was te sterk voor 4e klasser DVC’59. Deze wedstrijd eindigde in een ruime 4-0 overwinning.

De laatste wedstrijden in poule A waren Valthermond tegen Dalen. En Titan tegen SVBO. Valthermond tegen Dalen bleef lang spannend. Lang. Waar SVBO al vrij snel op voorsprong kwam tegen Dalen, moest Valthermond dus winnen en dan zou het op doelsaldo aankomen, wat voor Valthermond er beter uitzag, dan voor SVBO. Zoals gezegd bleef het lang gelijk bij Valthermond tegen Dalen, maar één goed uitgevoerde counter, vlak voor tijd leverde de 1-0 voor Valthermond op, die dus op 7 punten eindigde. De andere wedstrijd Titan – SVBO was minder spannend. Het werd uiteindelijk slechts 3-0. Voor SVBO niet genoeg en eindigde het op doelsaldo achter Valthermond op een 2e plek. Dalen werd 3e en Titan 4e.

In poule B waren de laatste 2 wedstrijden iets minder spannend. Het waren wel sportieve wedstrijden. Alleen Weerdinge was met 3-0 te sterk voor KSC en eindigde op een 2e plek in de poule. Gieten was ook te sterk voor DVC’59, won met 4-0 en werd met 9 punten 1e in deze poule. KSC werd 3e en DVC’59 eindigde als laatste.

Toen kwamen dus de wedstrijden voor de eindklassering. Op plek 7/8 won Titan uiteindelijk op strafschoppen van DVC’59 en zo eindigde Titan 7e. DVC’59 laatste. Om plek 5/6 was het niet zo spannend. Dalen dat uitkomt in de 2e klasse was duidelijk sterker dan KSC, dat in de 4e klasse speelt. Zou je natuurlijk ook mogen verwachten. Het werd 6-0 voor de rood-witten. Dalen 5e, KSC 6e.

Om plek 3/4 speelde SVBO dus tegen Weerdinge. Een bijzonder duel, dat uiteindelijk in een 1-0 eindigde voor SVBO door een benutte strafschop. SVBO 3e, Weerdinge 4e.

De finale was een leuke pot, spanned maar Valthermond was uiteindelijk te sterk en won met 3-2 van Gieten.

De eindstand

1: Valthermond