• SVBO 1 speelt op wilskracht gelijk tegen WVV

7 nov 2022 Beheerder
  • SVBO speelt op wilskracht gelijk tegen WVV

Na vorige week onnodig en onverdiend te hebben verloren in Coevorden staat vandaag de wedstrijd tegen WVV op het programma. Trainer Arthur van der Veen kan nog steeds geen beroep doen op Twan Berends, Nick Hidding, Jelmer Scholtens en Robin Gerlach en start met Bram Jakobs, Joey Zwiers, Maurice Kampman, Niels Wessels en keeper Rik Tuinman op de bank.

In het eerste kwartier moet iedereen toezien hoe WVV SVBO ver naar achteren dwingt en ook verdiend op een 2-0 voorsprong komt. Na een halfuur ontwaken de geelzwarten en komen langzaam beter in de wedstrijd. Echte kansen levert dit niet op maar SVBO komt meer in de 16 van de tegenstander. Vlak voor rust wordt de inzet beloond als Davy Wessels met een prima steekbal Ronald Gerdes voor de keeper zet die net sneller als zijn tegenstander is en in de lange hoek kan uithalen en de 1-2 maakt.

Na de rust zien we een ander SVBO. De ploeg is aanzienlijk feller na de thee en wint nu wel de duels met de tegenstander en gaat als collectief op jacht naar de gelijkmaker. Ontbrak het de laatste weken nog wel eens aan wilskracht daarvan konden we nu zien dat SVBO knokte voor iedere bal en zich niet neer wenste te leggen bij een nieuwe nederlaag.

Het goede voetbal levert ook kansen op, na een kwartier komt Quentin Brands goed door op rechts maar zijn voorzet komt net niet voor de voeten van Ronald Gerdes. SVBO blijft echter gevaarlijk en halverwege de tweede helft neemt Ronald Gerdes een hoge bal met een prima aanname ineens langs zijn directe tegenstander maar moet helaas toezien dat de keeper zijn schot net kan pareren.

SVBO blijft aandringen en WVV wordt in deze fase niet gevaarlijk. SVBO komt tot een aantal kansen maar het lukt Sander Boekholt, Davy en Dylan Wessels en Henk Teuben niet om de keeper van afstand te verslaan.

Bij een uittrap van Lennon Ebeltjes gaat de bal over iedereen, inclusief de keeper van WVV en kan Ronald Gerdes doorlopen richting het lege doel maar hij wordt afgefloten omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt. Even later valt de 2-2 toch. Uit een corner kopt Robin Heijne tussen een heleboel verdedigers uit Winschoten onhoudbaar binnen. Even later komt René Wolbers uit een rebound uit een volgende corner alleen voor de keeper en kopt hij de bal keurig door naar Ronald Gerdes die scoort maar hij zou buitenspel hebben gestaan.

In het laatste kwartier zijn beide ploegen moegestreden maar komt WVV weer wat dichter bij het doel van SVBO en wordt het een aantal keren gevaarlijk. Het komt echter niet meer tot scoren omdat Lennon Ebeltjes eerst een lobje over het doel tikt en een paar minuten voor tijd met een prachtige redding voorkomt dat de punten mee gaan naar Winschoten. Ook de corners vlak voor tijd leveren geen goals op.

SVBO en WVV hebben vanmiddag onder leiding van een prima scheidsrechter voor een prachtige voetbalmiddag gezorgd en moeten op basis van beide helften beide tevreden zijn met een punt.

Volgende week zondag gaat de bus naar Norg waar om 14.00 uur wordt afgetrapt tegen Gomos.