• SVBO wint het Protos-Weering zaalvoetbal toernooi!

  8 jan 2023 Beheerder
 • SVBO zondag 1 heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis het populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi op haar naam geschreven! De ploeg versloeg in een spectaculaire finale zesvoudig winnaar Hoogeveen na strafschoppen.

  SVBO nam het initiatief in de eerste helft van deze finale. Het kwam ook terecht op een 1-0 voorsprong door een schitterend doelpunt van Twan Berends. Hij schoot de bal met een knalhard schot in de rechter kruising. Daarna nam Hoogeveen het initiatief over en scoorde in een korte tijd drie doelpunten. Dit was een knappe prestatie van Hoogeveen, want doelman Lennon Ebeltjes stond deze finaledag geweldig te keepen. Na de drie doelpunten leek het even alsof het gedaan was met SVBO, maar de ploeg van trainer Arthur van der Veen toonde een enorme veerkracht en kwam in de slotfase terug in de wedstrijd.

  En hoe.... Dylan Wessels liet even zien dat ook hij over een knalhard schot beschikt. Met een prachtige volley werkte hij de bal keihard het doel in. En de spanning was met een 2-3 stand volledig terug.

  SVBO ging daarna volop door en het zeer gevaarlijke aanvalsduo Ronald Gerdes en Maurice Kampman bleven druk houden op het Hoogeveense doel. En met succes. Want een kleine vijf minuten voor het einde van de wedstrijd verraste Maurice Kampman de verdediging en keeper van Hoogeveen door een ingespeelde bal snel vanuit de draai op doel te schieten: 3-3.

  In de strafschoppen serie die daarna volgde bleek SVBO met 3-1 de sterkste en pakte hiermee voor de eerste keer in de geschiedenis de titel van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. 

  De ontlading bij de ploeg uit Emmen was na de winst enorm, terwijl Hoogeveen een grote teleurstelling moest verwerken.