• Wijziging regels wisselspelers in bekercompetitie

6 aug 2020 Beheerder
  • Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorie├źn aangepast voor het seizoen 2020/21.

Regels omtrent het wisselen van spelers als volgt:

• Standaardvoetbal (amateurvoetbal):5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers (3 Wisselmomenten):
    • Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 3 momenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen.
    • Een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.
    • Jongens onder 14 t/m onder 16   divisies en Hoofdklassen:7 wisselspelers in plaats van 5 wisselspelers (7 wisselmomenten):

- Het is teams toegestaan om maximaal zeven wisselspelers op de bank te plaatsen. Er zijn voor de teams 7 wisselbewegingen toegestaan waarbij een eerder

- Gewisselde speler ook terug mag keren in de wedstrijd. Dit betekent dat in totaal zeven keer een speler gewisseld mag worden.

- Dit kan dus zeven keer een nieuwe speler zijn, maar bijvoorbeeld ook vijf keer een nieuwe speler en twee keer een eerder gewisselde speler. Om te voorkomen

- Dat het spel te vaak stilligt gelden er per team maximaal 2 wisselbeurten per helft en 1 wisselbeurt in de rust.

Heeft u hierover nog vragen, neemt u dan contact op met onze wedstrijdsecretaris (Harry Scherpen - Tel. 06-54952223)